Pleiskanos tamsios spalvos

Simptomai
Susijusios ligos

Pleiskanos tamsios spalvos yra dažna odos problema, kuri gali paveikti bet kurį žmogų, nepriklausomai nuo amžiaus ar odos tipo. Jos dažniausiai atsiranda dėl riebalinių liaukų perprodukcijos, kuri sukelia odos ląstelių kaupimąsi ir uždegimą. Tamsios pleiskanos gali būti susijusios su seborėjiniu dermatitu, psoriaze arba kitomis odos ligomis. Jos gali sukelti niežėjimą, diskomfortą ir net socialinį nerimą.

Gydymas paprastai apima specialių šampūnų, turinčių priešgrybelinių ar priešuždegiminių medžiagų, naudojimą. Taip pat svarbu laikytis sveikos mitybos ir gerai drėkinti odą. Jei problema išlieka, rekomenduojama pasikonsultuoti su dermatologu, kuris gali pasiūlyti tinkamus gydymo metodus. Tamsių pleiskanų atsiradimas gali būti ne tik kosmetinė, bet ir sveikatos problema, todėl svarbu atkreipti dėmesį į savo odos būklę ir imtis reikiamų priemonių.

Šaltinis | Autorius Gydytojas Nikas Samuolis, rezenzavo Prof. Virginijus Šapoka |Vilniaus Universitetas | Medicinos fakultetas | Vidaus ligų, šeimos medicinos ir onkologijos klinikos vadovas

Rašyti komentarą