Padidėjusi pilvo apimtis

Simptomai
Susijusios ligos

Padidėjusi pilvo apimtis gali būti įvairių sveikatos problemų požymis. Dažnai tai susiję su antsvoriu, kuris gali sukelti ne tik estetinį diskomfortą, bet ir rimtas sveikatos problemas, tokias kaip diabetas, širdies ligos ar hipertenzija. Taip pat pilvo apimtis gali didėti dėl vidurių pūtimo, virškinimo sutrikimų, hormoninių pokyčių ar net streso. Moterims tai gali būti susiję su menstruaciniu ciklu ar nėštumu.

Siekiant sumažinti pilvo apimtį, svarbu atkreipti dėmesį į mitybą, fizinį aktyvumą ir bendrą gyvenimo būdą. Rekomenduojama vartoti daugiau skaidulų turinčių maisto produktų, gerti pakankamai vandens ir reguliariai mankštintis. Jei pilvo apimtis didėja be aiškios priežasties arba kartu pasireiškia kiti simptomai, būtina pasikonsultuoti su gydytoju. Laiku pastebėjus problemas, galima užkirsti kelią rimtesnėms sveikatos sutrikimų komplikacijoms.

Šaltinis | Autorius Gydytojas Nikas Samuolis, rezenzavo Prof. Virginijus Šapoka |Vilniaus Universitetas | Medicinos fakultetas | Vidaus ligų, šeimos medicinos ir onkologijos klinikos vadovas

Rašyti komentarą